Najmanj učinkovit napad v ligi: Rogaška bo na takšen način težko preživela med slovensko elito

Na Fazaneriji se je Mura veselila prvih treh točk pod vodstvom trenerja Vermezovića, na drugi strani pa ima Drobnetova Rogaška še vedno velike težave z doseganjem golov.

Uredništvo
23. september 2023

Rogaška
0 : 2
700 gledalcev
Sod.: Slavko Vinčić

Mura
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 : 2
Rogaška: Rok Vodišek, Žan Flis, Rene Lampreht, Emanuel Mihalić, Antonio Majcenić (od 77. Jan Majcen), Rok Pirtovšek (od 91. Jan Andrejašič), Thalisson, Nejc Gradišar, Alen Korošec (od 77. Shakeone Satchwell), Žan Benedičič (od 77. Andrej Pavlović), Vice Miljanić (od 67. Oliver Kregar).Mura: Klemen Mihelak, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Gaber Dobrovoljc, Žiga Kous, Roko Jurišić, Borna Proleta, Matic Maruško, Amadej Maroša (od 86. Nikola Petković), Niko Kasalo (od 62. Filippo Tripi), Dardan Shabanhaxhaj.

Vladimir Vermezović je vknjižil svojo prvo zmago na klopi Mure. (Foto: pigac.si)

Rogaška je srečanje proti Muri dobro začela, zgodaj je po lepi akciji zapretil Pirtovšek, ki je zadel zunanji del mreže. V 14. minuti je z glavo nevarno sprožil še Lampreht, ki ni bil dovolj natančen. Enako je bilo ob strelu Thalissona z razdalje. Mura pa je na drugi strani zadela že po prvi priložnosti. Tekla je 19. minuta, ko je Maroša žogo spretno potisnil v mrežo po podaji Trontlja z desne strani za 1:0!

V prvem polčasu gre izpostaviti tudi priložnost Gradišarja v kazenskem prostoru Mure, toda ni se prav dobro znašel po napaki v gostujoči obrambi. V nadaljevanju se je Mihelak že zgodaj dvakrat izkazal po poskusih Gradišarja in Benedičiča. Muri se v drugem polčasu ni pretirano mudilo, da bi povišala prednost, izrazitih priložnosti si četa trenerja Vladimirja Vermezovića v drugem polčasu ni pripravila.

Mura je potem v dodatku po izteku devetdesete minute prišla še do priložnosti v kazenskem prostoru Rogaške, ki jo je izkoristil Maroša in povišal na 2:0, s tem pa potrdil zmago za goste iz Murske Sobote, ki so vpisali svoje prve tri točke pod vodstvom novega trenerja. Prihodnji krog bo Mura gostovala še pri Domžalah, Rogaška pa bo morala nove točke iskati pri Bravu, ki je danes doma porazil Olimpijo.

 

Standings provided by Sofascore