Najmočnejša kluba na Balkanu v svojih projektih za naskok na ligo prvakov vidita tudi Vanjo Drkušića

Ker je Sochi izpadel iz prve ruske lige, je Vanja Drkušić pred odhodom iz kluba. Zanj se zanimata Dinamo Zagreb in Crvena zvezda.

Miran Zore
7. junij 2024

(Foto: pigac.si)

Med zimskim prestopnim rokom, ko je Sochi začel dobivati konkretne ponudbe za kapetana Vanjo Drkušića, odhod slovenskega branilca za ruski klub ni prišel v poštev. Takrat je bil sklenjen dogovor, da Drkušić ostane in skuša po najboljših močeh pomagati v boju za obstanek, poleti pa bo imel zato manj ovir za prestop. Obstanka na koncu sicer ni bilo, poletje pa je zdaj tukaj in pričakovati gre, da bo Vanja Drkušić v naslednjih tednih zamenjal klub.

V torek, ko je Slovenija premagala Armenijo, je Drkušić ob Jaki Bijolu tekmo začel v prvi postavi Slovenije. Na tribunah stožiškega stadiona pa so bili predstavniki Dinama, ki so spremljali Adama Gnezdo Čerina, po naših informacijah pa so prišli tudi zaradi Vanje Drkušića!

Za Drkušića zanimanje velja tudi širše, ponovno pa ga spremlja tudi beograjska Crvena zvezda. Srbski prvaki so ga poizkušali dobiti že lansko leto, vendar ga Sochi ni želel prodati. Igralec je bil za selitev v Beograd, kjer so jeseni igrali ligo prvakov, zainteresiran. 

Crvena zvezda pa je medtem izgubila Aleksandra Dragovića, zato bo okrepitev v obrambi nujna. 

Igralec, ki je na portalu transfermarkt.de ocenjen na slabe tri milijone evrov, ima v reprezentanci Slovenije dobro perspektivo. Miha Blažić ima pri enaintridesetih namreč določene težave s poškodbo, David Brekalo pa po novem igra v oddaljeni ligi MLS, tako da je Drkušić klubom zaradi tega še dodatno zanimiv.