Rodrigo Palacio je veliki junak milanskega mestnega derbija

Najpomembnejši v karieri

Rodrigo Palacio, avtor mojstrskega zadetka, ki je odločil včerajšnji milanski mestni derbi, priznava, da je bil gol za zmago proti Milanu najpomembnejši v njegovi karieri. Erick Thohir uživa v zmagi.

Damjan Tratnik
23. december 2013, 12:47

(Foto: Getty Images)

Napet milanski mestni derbi je štiri minute pred koncem srečanja odločil izkušeni Argentinec Rodrigo Palacio, ki je izkoristil asistenco Fredyja Guarina in s peto matiral nemočnega vratarja Milana Christiana Abbiatija. Zadetek je odločil sicer precej nepredvidljiv derbi, v katerem ni primanjkovalo priložnosti, zagotovo pa bo razočaranje v taboru Milana precejšnje, saj so bili rossoneri do odločilnega zadetka v celoti gledano nevarnejši tekmec. Enaintridesetletni Palacio, ki je v letošnji sezoni v italijanskem prvenstvu dosegel že deset zadetkov, pravi, da je največji gol svoje kariere dočakal ravno na derbiju "Madonnine".

"To je nedvomno najpomembnejši gol v moji karieri. Zaslužili smo si zmago in prepričan sem, da bo zdaj naša samozavest še višja. Zmaga je poskrbela za lepe božične praznike, po premoru pa se bomo vrnili še boljši kot doslej," je po tekmi povedal junak srečanja.

Novi večinski lastnik Interja Erick Thohir je bil ta konec tedna lahko silno dobre volje. V soboto si je ogledal obračun mladinskih ekip Interja in Milana, na katerem je s 3:1 slavil Inter, v nedeljo pa je že na svojem prvem "pravem" mestnem derbiju okusil slast zmage proti največjemu rivalu.

"Niti pomisliti si nisem upal na to, da bom v dveh dneh videl kar dve zmagi na derbijih. Pravi junaki so seveda igralci in trener, ne jaz. Jaz sem le zelo majhen del vsega," je povedel Thohir, ki se bo v Milano vrnil januarja, ko Inter po številnih napovedih sodeč čaka precej pester prestopni rok.

"Jasno je, da moramo okrepiti nekaj igralnih položajev. Morali bomo biti zelo previdni, saj se 60 odstotkov januarskih prestopov ne obnese. Vrnil se bom januarja, nato pa bomo videli, kaj lahko postorimo,"
je povedal Thohir.