Najslabša reprezentanca na svetu je zapravila veliko priložnost, da prekine niz 122 tekem brez zmage

V času reprezentančnega premora se je odvila tudi prijateljska tekma dveh reprezentanc, ki sodita na samo obrobje mednarodnega nogometa.

Uredništvo
22. september 2022, 1:34

San Marino (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Reprezentanca San Marina zaseda 211. mesto na jakostni lestvici FIFA in zato uživa neuraden naziv najslabše reprezentance sveta. Ker igra v evropskih kvalifikacijah, so možnosti za dvig koeficienta za San Marino skoraj nične, serija tekem brez zmage pa traja že neverjetnih 122 tekem – San Marino je nazadnje slavil že davnega leta 2004, ko je z 1:0 premagal Liechtenstein.

V času reprezentančnega premora so v San Marinu organizirali prijateljsko tekmo proti nasprotniku, ki je bil izbran z zelo očitnim razlogom – naposled dočakati mednarodno zmago.

V San Marino je prispela reprezentanca Sejšelov, ki na lestvici FIFA zaseda 198. mesto, vendar pa tudi obračun proti ekipi, ki sicer sodi pod afriško nogometno zvezo, ni prinesel želenega rezutata. Srečanje se je končalo brez zadetkov, zato se poraja vprašanje, koliko tekem bo še potrebnih, da bo San Marino le dočakal zmago.

San Marino je odigral že kar nekaj podobnih prijateljskih tekem proti reprezentancam kot so Gibraltar ali Andora, vendar brez uspeha. Čeprav je nogomet v San Marino povsem amaterski, je izbrani vrsti te državice sredi Italije že uspelo nekaj metov, saj so denimo uspeli ukrasti točke Litvi in celo Turčiji.