Najstarejši igralec v Ligue 1 je še podaljšal pogodbo

Običajno so v profesionalnem nogometu igralci, ki so starejši od 40 let, vratarji. Montpellier pa ima aktivnega igralca, ki v Ligue 1 redno igra in bo ob izteku nove pogodbe star že 43 let.

Uredništvo
15. maj 2020, 5:56

Foto: Uradni facebook profil kluba

Neverjetno. Montpellier ima v svoji ekipi branilca, ki jih šteje že 42, po izteku nove pogodbe pa bo Vitorino Hilton star 43 let!

Hilton je v francoskega prvoligaša prišel pred devetimi leti, takrat skorajda že veteran. Kljub temu, da je najstarejši igralec v francoski Ligue 1, pa namerava ta status še razvleči za eno sezono.

"Vem, da je to moja zadnja pogodba, to bo nekaj posebnega. Sanjal sem, da bi igral do 40. leta, zdaj pa imam možnost igrati celo do 43. leta in to na najvišji ravni," je dejal nekdanji nogometaš Marseilla in Lensa. Hilton je v Evropi že 18 let, leta 2002 je bil njegov prvi evropski klub švicarski Servette

Hilton je v letošnji sezoni odigral vseh 28 tekem v francoski ligi. Vsa leta, odkar je v klubu, je standarden in hkrati ključen igralec tega francoskega kluba. Z njim je bil leta 2012 tudi francoski prvak. 
loading...