Najstniški dragulj beograjskega Partizana se seli v AC Milan: Matija Popović bo takoj priključen članski ekipi

Italijanski velikan Milan si je zagotovil usluge nadarjenega napadalnega vezista iz Srbije, ki je navdušil že na Euru U17, odlično pa mu je šlo tudi v mladinskih selekcijah Partizana.

Uredništvo
5. december 2023

Matija Popović ta hip velja za enega največjih srbskih mladih talentov. V več pogledih. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Mladi Matija Popović že odšteva tedne do sanjskega prestopa. Nadarjeni 17-letni ofenzivni vezist bo namreč že kmalu zapustil beograjski Partizan in se preselil v italijanski AC Milan. Uradno bo prestopil 8. januarja, ko bo praznoval rojstni dan in postal polnoleten. V Nemčiji rojeni član mladinskih selekcij Srbije za Partizan ni zbral članskega nastopa, je pa blestel v mladinskih kategorijah.

Na 25 nastopih je prispeval 21 golov in 5 asistenc, v Milanu pa se bo takoj priključil članski ekipi. Fizično je za svoja leta Popović že zelo razvit, v višino meri kar 193 centimetrov. Po potrebi lahko zaigra tudi na krilu, dobro pa se znajde tudi v konici napada. V novem okolju bo podpisal pogodbo do junija leta 2028, bil pa je tudi na radarju španskih velikanov Barcelone in Real Madrida.

Maja lani je Popović namreč navdušil na U17 evropskem prvenstvu proti Španiji (1:1) in Italiji (2:1), ko je prispeval asistence za vse tri zadetke.