Največje razočaranje Eura U-21 je Anglija, ki je v 180 minutah zbrala točno en strel v okvir gola

Angleški mediji so zelo kritični na račun predstav mlade angleške reprezentance, ki je na prvi dveh tekmah Eura U-21 v Sloveniji doživela dva poraza.

Uredništvo
29. marec 2021, 9:23

Portugalska je nadigrala Anglijo in jo premagala z 2:0. (Foto: UEFA)

Mlada reprezentance Anglije je evropsko prvenstvo do 21 let začela kot ekipa, ki je sodila v najožji krog favoritov za najvišja mesta. Selektor Aidy Boothrody navkljub odpovedi odličnega napadalca Masona Greenwooda računa na močno zasedbo s številnimi znanimi obrazi angleške Premier League, kljub temu pa je na prvih dveh tekmah Anglija pokazala izredno jalovo podobo, saj je tako proti Švici kot sinoči proti Portugalski ostala praznih rok.

Anglija še lahko napreduje v četrtfinale, vendar pa bi pri tem ni več odvisna le od sebe. Na tekmi proti Portugalski mladi Angleži proti vratom nasprotnika niso usmerili niti enega samega strela, skupno pa so v 180 minutah nogometa proti Švici in Portugalski v okvir nasprotnih vrat zmogli vsega en strel.

"Anglija spominja na ekipo, ki nima nikakršnega smisla. Ničesar ne ustvari, ničesar niti ne poizkuša. Deluje kot ekipa tujcev, ki svoje upe temelji na nekakšnem prepričanju, da se zaradi izkušenj iz preteklosti stare napake s prejšnjih prvenstev ne morejo več  ponoviti. Od leta 2009 je ta reprezentanca na tem prvenstvu na 18 tekmah zmagala le trikrat," so zapisali pri Daily Mailu.

Angleški mediji s prstom že kažejo na selektorja Aidyja Boothroyda, kateremu se bo pogodba z angleško nogometno zvezo iztekla to poletje.

Anglija se bo v zadnjem krogu skupinskega dela pomerila s Hrvaško, na drugi tekmi skupine pa bosta poti prekrižali Portugalska in Švica. V kolikor bo Švica proti Portugalcem osvojila vsaj točko, je evropskega prvenstva U-21 za ekipo z igralci kot so Callum Hudson-Odoi, Ryan Sessegnon, Eddie Nketiah, Emile Smith Rowe, Curtis Jones, Tom Davies ali Ben Godfrey že konec.
 
adplus-dvertising