Največji ‘flop’ Reala: Nekdanji zvezdnik se je upokojil pred pol leta, Chelsea bo zdaj prejel še pet milijonov evrov

Prestop edena Hazarda iz Chelseaja v Real Madrid je označen kot eden največjih prestopnih spodrsljajev španskega kluba v zgodovini. Zdaj smo dobili novo potrditev, da je ta teza povsem pravilna.

Uredništvo
15. maj 2024

Eden Hazard velja za enega največjih spodrsljajev madridskega Reala. (Foto: Getty Images)

Eden Hazard je ob koncu zadnje sezone najavil, da bo zapustil madridski Real, ob tem pa je po sporazumni prekinitvi pogodbe prišel do zaključka, da bo sklenil aktivno nogometno pot. To se je zgodilo pri 32 letih, kar je relativno zgodaj za tako uspešnega nogometaša.

Belgijec je v Kraljevi klub prišel leta 2019 iz Chelseaja, Real je zanj v London moral nakazati kar 115 milijonov evrov odškodnine. Hazard bi v Madridu moral biti naslednik Cristiana Ronalda, a se je selitev izkazala za hud strel v prazno.

Ne glede na to, da se je Hazard zaradi številnih poškodb in pomanjkanju motivacije nogometno upokojil že pred sedmimi meseci, pa londonski Chelsea še vedno služi na njegov račun. Madridski Real mora namreč po podpisani pogodbi zanj plačati še pet milijonov evrov.

Angleški The Telegraph je objavil informacijo, da sta Real in Chelsea v pogodbo zapisala aneks, po katerem mora Kraljevi klub Chelseaju plačati omenjeno vsoto, če se uvrsti v finale lige prvakov. To se je v tej sezoni zgodilo, pogodba je še vedno veljavna, pa čeorav Hazard ni več aktiven igralec.

Ne samo, da je Real za Hazarada odštel odškodnino v višini 115 milijonov evrov. Ob tem je bilo v pogodbo vključenih že nekaj klavzul, na račun katerih naj bi Kraljevi klub Chelseaju izplačal še dodatnih 30 milijonov.