Največji madžarski up zadnjega desetletja se spogleduje s Serie A

Madžarska navkljub povečanim vlaganjem in silnim naprezanjem že dolgo ni proizvedla nogometaša zares visokega evropskega razreda. To bo morda spremenil mladenič, ki se je znašel na radarju AC Milana.

Uredništvo
17. maj 2020, 2:36

Foto: Getty Images

Madžarska je v zadnjih letih v razvoj nogometne infrastrukture in svojega prvenstva vložila veliko denarja, saj trenutna madžarska oblast prav nič ne skriva, da želi iz Madžarske ustvariti takšno nogometno silo, kakršna je bila v zlatih petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so Ferenc Puskas, Sandro Kocsis in ostali navduševali ves nogometni svet.

Madžarska na pravega nogometnega junaka čaka že zelo dolgo, trenutno pa največ upov polaga na 19-letnega vezista Salzburga Dominika Szoboszlaija, ki je naslednji v vrsti igralcev, ki so se pri Salzburgu razvili do te mere, da izvabljajo zanimanje klubov iz najmočnejših evropskih prvenstev.

Szoboszlaijevo ime je trenutno najbolj aktualno v Italiji, kjer naj bi se zanj potegovali kar štirje klubi – Milan, Lazio, Roma in Atalanta.

"Njegova pozicija je v resnici zelo preprosta. Sezono želi končati v Avstriji, nato pa bomo videli, kaj se bo dogajalo v petih najboljših evropskih ligah. Več bo znanega v naslednjih tednih. Prioriteta je dober, dolgoročen projekt. Seveda, zelo pomemben faktor bo tudi redno igranje. Na koncu koncev je odločitev v rokah igralca, trenutno pa je najbolj realna zanj italijanska Serie A," je povedal Szoboszlaijev zastopnik Matyas Esterhazy.
loading...