Največji navijač Slovenije na UEFA je Aleksander Čeferin, ki sporoča Srbom: Navijal bom za Slovenijo, Dance lahko premagamo, Srbov pa se ne bojimo

Prvi človek UEFA Aleksander Čeferin je optimist pred evropskim prvenstvom.

Uredništvo
3. december 2023

(Foto: pigac.si)

Redko na domačih tekmah Slovenije manjka na svojem "položaju" v Stožicah. Aleksander Čeferin je predsednik celotne nogometne Evrope, ne skriva pa, da je kot Slovenec navijač slovenske nogometne reprezentance. Prvič, odkar je nogometni funkcionar, k temu prištevamo tudi njegov mandat na čelu slovenske nogometne zveze, pa je žreb skupin za Euro spremljal tudi kot navijač. Na žrebu je namreč sodelovala tudi Slovenija in dobila zahtevno skupino, v kateri bo igrala z Anglijo, Dansko in Srbijo.

Čeferin je v izjavi za RTV Slovenija priznal, da je Slovenija dobila zahtevno skupino, vendar ne vidi razloga za preplah. 

"Zagotovo je bil ta žreb drugačen zame. Javno povem, da na žalost Sloveniji ne morem pomagati, lahko pa še vedno navijam za Slovenijo. Žreb ... Vse skupine so zahtevne. Z Dansko smo že igrali, morda nam tretjič uspe in jih premagamo. Angleži so zagotovo ena od treh najmočnejših reprezentanc v Evropi. S Srbi pa smo igrali v prejšnjih kvalifikacijah in se jih ne bojimo."

Čeferin pričakuje, da si bo evropsko prvenstvo v živo, torej na samem prizorišču v Nemčiji, ogledalo veliko število slovenskih navijačev. 

"Prepričan sem, da bo to odlično organizirano prvenstvo. Nemci so odlični organizatorji. Za nas je dobro, da je turnir blizu, pričakujem, da bo na prizorišče pripotovalo veliko Slovencev. Nas organizatorje čaka nekaj glavobolov, ampak mislim, da bo vse v redu."