Največji stadion v Argentini, kultni Monumental, bo postal še večji

Predsednik argentinskega velikana River Plateja Rodolfo D'Onofrio je napovedal, da bo klub do konca njegovega predsedniškega mandidata znatno povečal kapaciteto kultnega stadiona Monumental.

Uredništvo
4. marec 2021, 11:35

Foto: /

Stadion Monumental, stadion River Plateja iz Buenos Airesa in največji stadion v Argentini, bo po napovedih predsednika t.i. milijonarjev Rodolfa D'Onofria že v kratkem deležen velike prenove. Stadion, ki trenutno sprejme kar 70 tisoč gledalcev, bo po njegovih napovedih še povečal svojo kapaciteto, obeta pa se tudi kup ostalih novosti, s katerimi se bo kultni stadion bolj približal modernim trendom nogometne infrastrukture.

D'Onofrio je napoveda, da bo klub pred iztekom njegovega mandata, ki se konča konec tega leta, začel prenovitvena dela na stadionu, po katerih naj bi končna kapaciteta znašala kar 82.074 gledalcev.

Klub namerava  v nadgradnjo stadiona vložiti 24 milijonov dolarjev, kapaciteto pa bo povečal tako, da bo gledalce bolj približal igrišču, s čimer bo že tako peklenski dom River Plateja postal še bolj goreč kot doslej. Stadion nima atletske steze, vendar pa območje neposredno ob igrišču prekriva prostor, ki ga v klubu izrabljajo za komercialne namene.

D'Onofrio je ponudil tudi okviren začetek gradbenih del, in sicer naj bi se ta začela po koncu prvenstva Copa America, ki jo bosta med junijem in julijem skupaj organizirali Argentina in Kolumbija. 
adplus-dvertising