Napad Lukaku - Dybala se je zbudil, Jose Mourinho je dočakal najvišjo zmago po letu 2011

Roma je po zelo skromnem začetku sezone frustracije zlila na Empoli, prvič pa je zares 'kliknil' na papirju sanjski tandem Paula Dybale in Romeluja Lukakuja.

Uredništvo
18. september 2023

Romelu Lukaku (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Roma je na prvih treh tekmah nove sezone Serie A osvojila le eno točko in se takoj znašla pod udarom kritikom, zato je včerajšnja zmaga proti Empoliju prišla ob pravem trenutku. Roma je goste domov pospremila s kar sedmimi goli v mreži, že po osmih minutah pa je z goloma Paula Dybale in Renata Sanchesa vodila z 2:0.

V nadaljevanju polčasa je sledil še avtogol Empolija, v drugem polčasu je ponovno zadel Dybala, v obdobju med 80. in 86. minuto pa je Roma preko Bryana Cristanteja, Romeluja Lukakaju in Gianluce Mancinija zabila še tri gole.

Roma se je tako veselila najvišje zmage po letu 1962, Jose Mourinho pa je nazadnje s sedmimi goli razlike slavil leta 2011, ko je kot trener Reala iz Madrida premagal Almerio z 8:1.

Portugalec je po koncu tekme umiril navdušenje in celo priznal, da je bila glede na videno zmaga Rome previsoka.

"Igrali smo dobro, a ne dovolj dobro za zmago s 7:0. Včasih se kaj takšnega kar zgodi. Tekme ne igraš s takšnim rezultatom v mislih. Igrali smo dobro, toda vseeno smo imeli veliko vzponov in padcev," je povedal Mourinho, in dodal.

"Mislim, da nismo tako slabi, kot so sodeč po zadnjih tekmah ocenjevali nekateri, vendar pa istočasno tudi menim, da nismo izjemni. Moramo delati, imamo pa potencial, da napredujemo in da smo uspešni."