Napadalec Brava zbodel mestnega rivala: Če je Nukić prestar za Olimpijo, se tudi sam ne vidim tam!

Temperatura pred mestnim derbijem v zadnjem kolu Prve lige Telemach očitno narašča. V nedeljo se bosta udarila Olimpija in Bravo, svoj pogled na aktualno dogajanje pa ima tudi najboljši strelec Šiškarjev.

Uredništvo
15. maj 2024

Matej Poplatnik je najboljši strelec Brava v sezoni Prve lige Telemach. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

V zadnjem dejanju aktualne sezone Prve lige Telemach si bosta v 36. kolu nasproti stali ekipi Olimpije in Brava. V poznem nedeljskem popoldnevu bo ljubljanski mestni derbi odigran v Stožicah, obe ekipi pa imata močne tekmovalne cilje.

Olimpija mora zmagati, če želi na koncu še upati na drugo mesto na tabeli, medtem ko imajo enak cilj tudi člani Brava. Ta se s Koprom na daljavo bori za četrto mesto, ki bi lahko v primeru spodletelih poskusov Rogaške pri izpolnjevanju pogojev za licenciranje pomenilo evropsko vozovnico.

”Pred tekmo z Olimpijo smo popolnoma osredotočeni le nase. Za nas je pomembna priprava na treningih, ne glede na nasprotnika. V srečanje se podajamo samozavestni, saj lahko rečem, da je naša sezona uspešna. Tekma z Olimpijo je pomembna kot vsaka druga. Ciljamo na čim boljši rezultat, hkrati pa želimo prikazati tudi dobro igro,” je za Šport TV pred mestnim obračunom dejal Matej Poplatnik.

Prvi strelec Brava in eden najboljših napadalcev lige je pri 11 doseženih golih, kar je vsega spoštovanja vreden dosežek. Ljubljančan, ki ima v karieri tudi veliko zanimivih mednarodnih izkušenj, je bil del mladinskega staža že član Olimpije, mnogi pa prav v njem vidijo rešitev za napadalne tegobe Zmajev.

”Sem Ljubljančan in Olimpija mi je pri srcu. A vseeno sem mnenja, da pri Olimpiji ni prostora zame, še posebej če je za Olimpijo prestar Mustafa Nukić. Tudi sam jih bom namreč kmalu dočakal 33. Iskreno sem pri Bravu zelo zadovoljen in trenutno se ne vidim v dresu drugega kluba,” je o tej temi za Šport TV dodal Poplatnik.

 

Standings provided by Sofascore