Napadalec si želi spremembo okolja, trener ga ne želi ustaviti

Poljski reprezentant je član kluba v vzponu, ki se kaže predvsem pod novim strategom. A tudi to ne bo prepričalo napadalca, da nadaljuje z epizodo na jugu Italije.

Uredništvo
9. julij 2020, 6:45

Foto: Getty Images

Napoli je v zadnjem krogu italijanske Serie A uspel premagati Genoo z 2:1 zahvaljujoč zadetkoma Eljifa Elmasa in Hirvinga Lozana, medtm ko je za Grifone zadel Edoardo Goldaniga.

Že pred srečanjem je športni direktor Napolija Cristiano Giuntoli medijem dejal, da je napadalec Arkadiusz Milik bližje odhodu, kot dejstvu, da ostane del Napolijeve družine. Njegove besede je po srečanju nadgradil še trener Gennaro Gattuso.

"Težko je najti boljšega od Milika, a ko igralec začuti, da je čas za spremembo okolja, mu moraš prisluhniti. Ne moreš ga kar prisiliti v to, da ostane v klubu proti svoji volji. Treba je spoštovati želje posameznika," je po zmagi medijem dejal Gattuso.

Ena od glavnih tarč Napolija v naslednjem prestopnem roku naj bi bil napadalec francoskega Lilla Victor Osimhen, ki naj bi že bil v stiku s predsednikom Aureliem De Laurentisom.