Visokorasli igralec se vrača domov

Napadalec z Otoka v Italijo

Italijani se težko ločijo od svojega doma, to velja tudi za nogometaše, vseeno pa se je pred časom napadalec podal v Anglijo. Tam ni šlo po načrtih, zato status reprezentanta brani z vrnitvijo v Serie A.

Uredništvo
10. januar 2019, 6:32

(Foto: /)

Italijanska Sampdoria si je za drugi del sezone zagotovila usluge napadalca Manola Gabbiadinija. Za njegovo izposojo bo angleškemu Southamptonu morala odšteti tri milijoneevrov, po koncu sezone pa ga lahko odkupiti v svoje vrste. Vse vpletene strani so že sklenile dogovor, poroča Sky Italia.

Posoja do konca sezone bo klub iz Genove stala tri milijone evrov, nato pa bo zanj lahko odštela še dodatnih 9 milijonov, če želi aktivirati pogodbo do leta 2023. Visokorasli napadalec bo zdravniške preglede predvidoma opravil v petek, na leto bo zaslužil milijon evrov in pol, vključno z bonusi.
 
27-letnik je za Blucerchiate že igral med letoma 2013 in 2015, ko se je po uspešnih predstavah podal k Napoliju. Na otok se je podal leta 2017, ko so Svetniki zanj plačali 17 milijonov evrov, a v zadnjem času se bojuje s pomanjkanjem igralnega časa.