Napeto bo do konca, večni derbi Olimpije in Maribora ni dal odgovorov

To je bil derbi ekip, ki predvsem nista želeli izgubiti. Olimpija je bila konkretnejša, toda zadnji večni derbi sezone se je končal z remijem (0:0).

Uredništvo
9. maj 2021, 6:30

Olimpija
0 : 0

Sod.: Matej Jug

Maribor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Olimpija: Žiga Frelih, Vujadin Savić, Eric Boakye, Vitalijs Maksimenko, Timi Max Elšnik, Michael Pavlović (od 76. Jan Andrejašič), Djordje Ivanović, Nik Kapun (od 75. Enrik Ostrc), Uroš Korun, Andrés Vombergar (od 25. Mihailo Perović), Gal Kurež (od 61. Nino Pungaršek).Maribor: Ažbe Jug, Martin Milec, Luka Uskoković, Ilija Martinović, Vid Koderman, Jan Repas, Gal Gorenak (od 59. Rok Kronaveter), Denis Klinar (od 84. Andrej Kotnik), Aleks Pihler, Jan Mlakar, Felipe Santos (od 60. Aljoša Matko).

(Foto: pigac.si)

Večni derbi, zadnji v sezoni, se je začel z dinamično igro, ki ji je tempo na začetku narekovala Olimpija. Ljubljančani, ki so si v zadnjem obdobju privoščili kar nekaj kiksov, so začeli odločno in z željo po hitrem vodstvu. Najprej je bil nevaren Gal Kurež, ki je s škarjicami za las meril mimo na golov črto vkopanega Juga. Olimpija je še stiskala, Đorđe Ivanović je bil tudi danes eden osrednjih akterjev ljubljanskega napada, njegov zaključni strel po tleh je bil le za malo nenatančen. V Ljubljani se je v prvem polčasu zatresla tudi prečka, po podaji iz kota jo je stresel Andres Vombergar.

Argentinec, ki ima tudi slovenski potni list, je nato moral zaradi poškodbe z igrišča. Zamenjal ga je Mihajlo Perović. Maribor se je uspel otresti pritiska in vzpostaviti ravnotežje. Ni pa uspel prihajati v situacijo za zaključni strel. Mlakar je bil tudi danes precej daleč od uspeha. Na drugi strani je imela Olimpija še eno lepo priložnost, na drugo vratnico je nepokrit žogo dobil Boakye, poizkusil iz prve, a tako slabo zadel žogo, da Jug niti ni bil zares ogrožen. Pred odhodom na odmor je v blok žogo "nabil" še Perović in ekipi sta prvi del igre zaključili ob izidu 0:0.

Olimpija je bolje odprla drugi polčas, a zgolj s posestjo žoge, ne pa tudi v smislu ogrožanja nasprotnega gola. Kar dolgo smo čakali na pravo situacijo, ki bi vsaj malce zadišala po golu. Je pa bil Boakye v 57. minuti pod prekrškom v kazenskem prostoru, Matej Jug pa tega ni ocenil kot "dovolj zrelo" za enajstmetrovko. Olimpija je pritisnila. Maribor pa je bil bolj nevaren! Tekla je 60. minuta, ko je Repas lepo zaposlil z diagonalo Milca na desni strani, izkušeni bočni branilec je našel Roka Kronavetra, ki je udaril proti golu, Korun pa je posredoval in rešil res lepo situacijo za Maribor. 

V 69. minuti še enkrat nevarnost za Olimpijo. Po strelu Milca je Frelih žogo odbil, Mariborčani so bili pred golom, le sreči pa se Ljubljančani lahko zahvalijo, da je ostalo pri začetnem izidu 0:0. Elšnik je v nadaljevanju dvakrat poizkušal s prostega strela, obakrat je bil zelo daleč od uspeha. Kronaveter je bil v 80. minuti spet nevaren, a spet se ni izcimilo pravi nič. V 86. minuti smo videli še poizkus Koruna po podaji iz kota, a branilec je meril mimo gola. V drugem polčasu je tempo malce padel, ekipi sta se bolj ali manj zadovoljili z remijem, ki pred zadnjimi tremi krogi razplet sezone pušča v negotovosti. 
 
adplus-dvertising