Napetost pred začetkom Eura narašča, znano je že, kdo bo pel na otvoritvenem večeru

Le še en dan nas loči od pričetka evropskega prvenstva, ki se bo v petek zvečer začel s tekmo med Turčijo in Italijo na rimskem stadionu Olimpico.

Uredništvo
10. junij 2021, 2:03

Rimski Olimpico bo prizorišče otvoritvene tekme Eura 2020 med Italijo in Turčijo. (Foto: UEFA)

S tekmo med Italijo in Turčijo se bo jutri uradno začel najtežje pričakovan nogometni dogodek letošnjega leta. Tekmo bo gostil rimski stadion Olimpico, dobrih 25 minut pred pričetkom tekme pa se bo začela otvoritvena ceremonija, na kateri organizatorji pripravljajo kar nekaj presenečenj. Na otvoritvi bosta legendi Lazia in Rome, Alessandro Nesta in Francesco Totti, med gledalce brcala uradne žoge prvenstva, sledil pa bo tudi ognjemet, pirotehnični šov in prelet letal.

Zvezda ceremonije bo znameniti italijanski operni pevec Andrea Bocelli, ki bo zapel znamenito arijo Nessun Dorma, ki v Italiji vrača spomin na mundial leta 1990, ko je isto pesem zapel vmes že pokojni Luciano Pavarotti.

Andrea Bocelli je velik ljubitelj nogometa, s tovrstnimi priložnostmi pa že ima nekaj lepih izkušenj, saj je leta 2016 na povabilo rojaka Claudia Ranierija pel ob nepozabnem slavju Leicester Cityja v angleškem prvenstvu.
 
adplus-dvertising