Napoli naletel na težavo v lovu na zvezdnika Lilla: Zaradi rasizma mu selitev v Italijo ne diši

Italijanski velikan Napoli vse bolj odkrito steguje lovke po enem najboljših napadalcev v francoski Ligue 1, pri tem pa precej težav povzroča negativna mednarodna podoba italijanskega boja s rasizmom na nogometnih stadionih.

Uredništvo
6. junij 2020, 12:03

Foto: Getty Images

Italijanski Napoli je trenutno najdlje v pogovorih za prestop odličnega nigerijskega napadalca Victorja Osimhena, ki velja za eno največjih odkritij sezone v francoski Ligue 1. Lille ga bo težko zadržal, saj je že predsednik kluba Gerard Lopez priznal, da bodo francoski klubi zaradi predčasnega zaključka sezone še bolj kot prej prisiljeni v prodaje igralcev, sloki nigerijski golgeter pa dosega visoko tržno vrednost, saj analitiki ocenjujejo, da bi Lille z njegovo prodajo lahko zaslužil najmanj 50 milijonov evrov.

Napoli je resen interesent, Osimhenov zastopnik in svak Osita Okolo pa priznava, da je ideja o selitvi v vrste enega najboljših italijanskih klubov zelo privlačna.

"Ni res, da je Osimhen že sklenil dogovor z Napolijem. Vrnil se je v Nigerijo, moral v samoizolacijo, kmalu zatem pa je izgubil očeta. Ni bilo časa, da bi sprejemal takšne odločitve. Lahko potrdim le to, da ni sklenil dogovora z Napolijem in ne vem, zakaj mediji pišejo drugače. Dejstvo pa je, da je Neapelj čudovito mesto in da ima Napoli zelo dobro ekipo. Victor želi redno igrati in to je zelo pomemben pogoj, saj ne želimo ponoviti napak iz preteklosti. Napoli ima čudovite navijače, čudovit stadion o njihovi ekipi lahko govorim le v presežnikih," je povedal Okolo, a nato namignil na to, zakaj Italija morda le ni na vrhu Osimhenovih želja.

"V Italiji je rasizem zelo velik problem. Vem, da se to dogaja po vsej Evropi, vendar pa je v Italiji rasistično obarvanih incidentov več kot drugje. Vem, da navijači Napolija niso rasisti. Videl sem video posnetek, v katerem so v podporo Kalidouju Koulibalyju nosili maske. Čeprav navijači Napolija niso rasisti, številni ostali so," je še dodal Okolo.
loading...