Napori so naredili svoje: Protibolečinske terapije so Benjamina Šeška držale pokonci, problemi z mišico se vlečejo še iz Leipziga

Največji izziv zdravniške službe slovenske reprezentance bo pripraviti Benjamina Šeška za vseh 90 minut tekme proti Angliji.

Miran Zore
22. junij 2024

(Foto: Mark Dobrilovič)

Odločitev selektorja Matjaža Keka, da v zadnji del drugega polčasa težke tekme proti Srbiji krene brez Benjamina Šeška, je presenetila marsikoga. Selektor pa je na tiskovni konferenci po tekmi povedal, da je menjavo iskal igralec sam, in sicer zaradi krčev ter problemov z mišico. Da ni zdržal več, je včeraj z obžalovanjem povedal tudi Šeško sam. Dodal je, da se bo skušal maksimalno pripraviti za zadnjo tekmo, s ciljem, da bi jo odigral v celoti.

Zdravniška služba slovenske reprezentance si zdaj prizadeva, da bi načetega Šeška kar najbolje sanirala za zadnjo in hkrati odločilno tekmo v skupini, proti Angliji.

Šeškov problem z mišico pa ni od včeraj in niti ni nastal na evropskem prvenstvu. Problem slovenski napadalec vleče že iz zadnjega dela klubske sezone, ko je serijsko igral in zadeval za Leipzig. Takrat za pravo regeneracijo ni bilo časa, ravno tako ne po koncu klubske sezone, saj so se praktično takoj pričele priprave na Euro 2024. Šeško je z nelagodjem in občasnimi bolečinami preprosto zdržal in z njimi tudi odšel v Nemčijo. 

Šeško na prvi pripravljalni tekmi pred Eurom proti Armeniji ni igral, proti Bolgariji pa je tekmo začel in igral do 72. minute. Proti Danski je tudi s pomočjo protibolečinskih terapij igral praktično do konca, proti Srbiji pa je moral iz igre v 76. minuti.

Matjaž Kek je sicer danes potarnal, da imajo določene težave pred tekmo z Anglijo tudi Jan Oblak, Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik