Napoved novega Cavanija in Suareza? V Urugvaju se razvija nov supertalent

Začetniška sreča ali nova velika urugvajska devetica? V Urugvaju bodo z velikim zanimanjem spremljali razvoj komaj 16-letnega Nicolasa Sirija, ki je neuradno postal najmlajši avtor hat-tricka v zgodovini nogometa.

Uredništvo
21. marec 2021, 10:43

Nicolas Siri je pri 16 letih na tekmi prve urugvajske lige zabil hat-trick. (Foto: /)

Če se v deželi, ki je svetu podarila Luisa Suareza in Edinsona Cavanija, pojavi nov veliki up, poskoči ves svet. V Urugvaju trenutno veliko stavijo na izvrstnega napadalca Benfice Darwina Nuneza, v ozadju pa se morda kali že nova bodoča zvezda južnoameriškega in svetovnega nogometa, ki je ta  konec tedna s svojo predstavo na tekmi prve urugvajske lige čez noč postala vroča tema pogovorov številnih evropskih velikanov.

Nicolas Siri, komaj 16-letni napadalec enega največjih urugvajskih klubov Danubia, je na tekmi prve urugvajske lige proti Boston Riverju zabil hat-trick, po nekaterih sicer neuradnih podatkih pa naj bi tako celo postal najmlajši avtor hat-tricka na tekmi članske kategorije vseh časov.Siri je za Danubio sicer v urugvajskem prvenstvu zbral že pet nastopov, po hat-tricku proti Boston Riverju pa ima na svojem računu že štiri gole. Kaj po pomeni v časih histeričnega obleganja nogometnih čudežnih dečkov, ki lahko zelo hitro dosežejo astronomske vrednosti odškodnin, najbrž ni treba posebej poudarjati.

Številni evropski velikani so svoje ogledniške službe zadolžili, naj še bolj intenzivno spremljajo nagel razvoj 16-letnika, njegov prvi hat-trick v članski kategoriji pa si lahko ogledate na priloženem posnetku.
 
adplus-dvertising