Naprodaj je robček, ki je spremenil zgodovino nogometa: Takšna je izklicna cena Messijeve pogodbe, ko je bil star 13 let

Avkcijska hiša Bonhams je včeraj pričela z licitacijo za legendarni robček, na katerega je Lionel Messi pri 13 letih starosti podpisal svojo prvo pogodbo z Barcelono.

Uredništvo
9. maj 2024

(Foto: Posnetek zaslona)

Lionel Messi je pri 13 letih na robček podpisal namero o podpisu pogodbe z Barcelono, s čimer je postavil okvir za začetek avanture, ki je kasneje za vselej spremenila zgodovino Barcelone in tudi svetovnega nogometa.

Pismo o nameri o podpisu pogodbe je bilo na navaden robček napisano leta 2000, podpisnika pa sta bila tedanji športni direktor Barcelone Carles Rexach in Horacio Gaggioli, agent v postopku, ki je tako s strani Barcelone dobil zagotovilo, da bo klub z Lionelom Messijem podpisal pogodbo.

 

Legendarni robček je danes v lastni avkcijske hiše Bonhams, ki je dragoceni spominek včeraj postavila na dražbo z izklicno ceno 257 tisoč evrov, do 17. maja pa bo potekala dražba na spletu in pri Bonhamsu pričakujejo, da bo končna vrednost robčka dosegla ceno med 300 in 500 tisoč angleškimi funti.

'Modro črnilo na standardnem papirnatem robčku,' so predmet opisali pri Bonhamsu, direktor za trženje v omenjenem podjetju Marc Sands pa je pojasnil, zakaj ima predmet tako visoko vrednost.

"Ta robček nikoli ni bil pravno zavezujoč, vendar pa emocionalno predstavlja globoko korenino odnosa med Barcelono in Lionelom Messijem," je povedal Sands.

Messi je za Barcelono na 782 nastopih dosegel neverjetnih 674 zadetkov in kot član katalonskega giganta skupaj osvojil kar 35 lovorik.

"Če imate radi nogomet in če imate radi Lionela Messija, veste, kako je ta predmet definiral nogomet za več generacij. Če želite delček te zgodovine, je ta predmet za vas," je povedal Sands.