Narobe svet v Bundesligi: Brez trenerja ostaja še en klub, kateremu se nasmiha liga prvakov

Eintracht iz Frankfurta je v času napete bitke za uvrstitev v ligo prvakov naznanil slovo svojega trenerja, podoben scenarij pa se obeta tudi v drugem hitu sezone Wolfsburgu.

Uredništvo
9. maj 2021, 7:56

Oliver Glasner je z Wolfsburgom na pragu uvrstitve v ligo prvakov. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Eintracht iz Frankfurta in Wolfsburg sta kluba, ki ju pred pričetkom sezone nihče ni pričakoval na najvišjih mestih, dva kroga pred koncem pa imata oba povsem realne možnosti za uvrstitev v ligo prvakov. Wolfsburg je trenutno s tretji s 60 točkami, četrti je Dortmund z dvema manj, peti pa Eintracht, ki je zbral 56 točk, a odigral tekmo manj.
Oba imata še eno skupno točko – oba vodita avstrijska trenerja in bosta kot vse kaže po najuspešnejših prvenstvenih sezonah v dolgem obdobju morala poiskati njuni zamenjavi.

Trener Eintrachta Adi Hutter je že sporočil, da bo po koncu sezone sedel na klop Borussie iz Monchengladbacha, na izhodnih vratih pa je tudi 46-letni trener Wolfsburga Oliver Glasner, ki naj bi po poročanju nemških medijev po koncu sezone zapustil klub.

Razlog naj bi bil porušen odnos z direktorjem kluba Jorgom Schmadtkejem, Glasner pa naj bi tudi po odhodu iz Wolfsburga trenersko kariero nadaljeval v Nemčiji, in sicer se omenja prav kot kandidat za nasledstvo Hutterja na klopi Eintrachta.

Tudi Wolfsburg naj bi že imel ogledano zamenjavo, in sicer naj bi bilo delo trenerja ponujeno dolgoletnemu vezistu Bayerna iz Munchna Marku van Bommlu.

 
adplus-dvertising