Našel se je junak: Lyon ima novega trenerja, zahtevnega dela se loteva svetovni prvak iz leta 2006

Francoski prvoligaš Lyon je vendarle našel naslednika Laurenta Blanca, ponudbo je sprejel Italijan, ki pri tako velikem klubu doslej še ni dobil priložnosti.

Uredništvo
16. september 2023

Lyon ima novega trenerja! (Foto: Getty Images)

Dopoldne smo se spraševali, kdo bo sedel na stolček pri francoskemu prvoligašu Lyonu, zdaj pa je že jasno, da bo svojo srečo pri kaotičnemu nekdanjemu serijskemu prvaku Ligue 1 preizkusil italijanski trener Fabio Grosso. Nazadnje je manj kot leto dni vodil švicarski Sion, v preteklosti pa je poveljeval tudi Bariju, Hellasu iz Verone ter Brescii.  

Prve trenerske izkušnje si je nekdanji branilec nabiral v mladinskem pogonu Juventusa, nekoč je igral za Palermo, Inter, Lyon in Juventus.  

Grosso prevzema klub, ki je ta trenutek na zadnjem mestu prvenstvene lestvice in je že dlje časa v krču, ki mu nikakor ni videti konca. V prejšnji sezoni je Lyon sezono končal šele na skromnem sedmem mestu, v sezoni 2022/22 pa celo na osmem. Svetla točka kluba je še vedno odličen mladinski pogon, na ta faktor bo stavil tudi 45-letni Rimljan Grosso.  

Fabio Grosso je za Italijo zbral 45 nastopov, vrhunec kariere pa je dosegel na svetovnem prvenstvu 2006, ko je zadel zadnjo enajstmetrovko v velikem finalu proti Franciji in s tem Italiji zagotovil naslov prvakov. Tudi sicer je na omenjenem turnirju igral odlično, v spominu je ostal predvsem njegov gol v polfinalu, ko je po podaji Pirla zadel proti Nemčiji.  

 

Standings provided by Sofascore