Našel se je kupec za Tima Wernerja, vendarle ne gre za Juventus ali Real Madrid

Nemški napadalec se pri Chelseaju ni najbolje znašel, to poletje se ga je povezovalo tudi z velikani iz Španije in Italije, zdaj pa bo očitno prestopil nazaj v Nemčijo.

Uredništvo
7. avgust 2022, 4:34

Timo Werner očitno zaključuje svojo dvoletno avanturo v Londonu. (Foto: Getty Images)

Timo Werner se očitno vrača v znano okolje. Nemški napadalec bo menda že zelo kmalu prestopil nazaj v Bundesligo in okrepil RB Leipzig. Šlo naj bi za fiksno prodajo. Chelsea je sicer za Wernerja leta 2020 odštel kar 53 milijonov evrov odškodnine, toda napadalec iz Stuttgarta se v Londonu ni najbolje odrezal. Skupno je zbral 89 nastopov, prispeval pa je 23 zadetkov in 21 asistenc. 
 
Nemški mediji dodajajo, da bi Werner svojo kariero najraje nadaljeval drugod, toda očitno na tej točki na mizi nima veliko konkretnih ponudb. 
 
Timo Werner je v preteklosti pri Leipzigu sicer igral odlično, med letoma 2016 in 2020 je zbral 156 nastopov v vseh tekmovanjih in prispeval 90 golov ter 40 asistenc. Tudi v dresu nemške izbrane vrste vselej pridno trese mreže nasprotnih ekip, doslej je za četo selektorja Hansija Flicka zabil že 24 golov na 53-ih uradnih obračunih.  
 
Leipzig in Chelsea se na temo prestopa Tima Wernerja dogovarjata že zadnjih nekaj dni in zdi se, da je zdaj vendarle prišlo do soglasja.