Naslednik Mbappeja v Parizu? PSG je lovke stegnil po zvezdniku Manchester Uniteda, ki naj bi bil selitvi zelo naklonjen

Hitronogi napadalec preživlja težko obdobje pri Manchester Unitedu. Kljub temu je še vedno zanimiv PSG-ju, ki bo poleti iskal novega napadalca. Je napočil čas za slovo od Old Trafforda?

Uredništvo
18. februar 2024

Rashford je za MUTD zbral že 388 nastopov, prispeval je 128 golov in 74 asistenc. (Foto: Getty Images)

Francoski prvak Paris Saint-Germain bo letos poleti ostal brez Kyliana Mbappeja, zato se s Parižani povezuje že mnoge zanimive napadalce, ki bi lahko zapolnili vrzel po odhodu enega najboljših napadalcev na svetu. V Parizu kadrovniki sestavljajo seznam potencialnih poletnih tarč in po poročanju angleških medijev, se je na njem znašel tudi 26-letni Marcus Rashford.

Kilni napadalec trenutno preživlja, za svoje standarde, prav obupno sezono pri Manchester Unitedu. Dosegel je pet golov in šest asistenc.

Za zvezdnika ekipe, ki je v tej sezoni zbral 29 nastopov v vseh tekmovanjih, je to krepko pod pričakovanji in daleč od bleščeče prejšnje sezone, kjer je Rashford blestel in prispeval kar 30 golov ter 11 asistenc. Bil je najboljši posameznik ekipe trenerja Erika Ten Haga.

Rashford sicer ni edina tarča aktualnih prvakov francoske Ligue 1, je pa eden od kandidatov in v preteklih letih se ga je že večkrat selilo v Pariz.

Največ bo bržkone odvisno od Uniteda, saj ima Rashford pogodbo veljavno do poletja 2028, ocenjen pa je na približno 70 milijonov evrov tržne vrednosti. Vprašanje je sicer, kako bi se odzvali navijači. Rashford je otrok kluba, pravi domači fant, ki je poskrbel že za nešteto lepih trenutkov na kultnem Old Traffordu. Pa si Rashford prestopa v Ligue 1 sploh želi?

Angleški novinarji pravijo, da ja. Že prejšnji teden naj bi to preko svojega agenta sporočil Parižanom. Če je na tem kaj resnice, pa bo pokazal čas.