Naslednik Samirja Handanovića se posveča derbiju z Milanom: Preučujem strele Leaa in Pulisica

Konec tedna bo poskrbel za enega največjih nogometnih derbijev na svetu. Na največjem italijanskem stadionu se bosta pomerila Inter in Milan, kar bo plenilo ogromno pozornosti športne javnosti.

Uredništvo
15. september 2023

Yann Sommer bo v soboto prvič stal v vratih Interja na tekmi proti Milanu. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Mestni derbi prestolnice Lombardije je vselej nekaj posebnega in tekma, ko se za številne nogometne navdušence ustavi čas. Ob koncu tedna bo znova tako, v Derby della Madonnina pa oba tekmeca vstopata z ogromnimi apetiti.

To bo prvi tovrstni derbi za novopečenega vratarja Interja Yanna Sommerja. Ta se je poleti pridružil Nerazzurom, na svoj prvi milanski derbi pa se Švicar pripravlja z vso posvečenostjo in osredotočenostjo.

"Ko sem se odločil za Inter, sem gledal širšo sliko. Kakšen je trener, kdo trenira vratarje, kakšen je način igre, stadion, navijače, mesto… In ugotovil sem, da je to pravo mesto zame. Inter je vedno imel odlične vratarje, Julia Cesarja, Handanovića, Tolda, Onanaja… " je sprva medijem dejal vratar, ki je prišel iz Bayerna, stopil pa bo v velike čevlje Samirja Handanovića in Andreja Onanaja.

"Milan ima odlične napadalce, najbolj se mi zdita nevarna Rafael Leao in Christian Pulisic. Priznam, da sem preučeval njune strele v podrobnosti. Poskušal bom predvideti vse možne scenarije na tekmi, tudi morebitne najstrožje kazni," je še dodal Sommer.

Švicar se je pri Interju znova združil z dvema obrazoma, ki ju odlično pozna od prej, Marcusom Thuramom in Benjaminom Pavardom.