Naslednik Tuchla? Novemu športnemu direktorju Bayerna je všeč trener Roberto De Zerbi

Bo priljubljeni italijanski strateg poleti dobil priložnost na klopi serijskega nemškega prvaka Bayerna? Očitno je 44-letnik zelo resen kandidat.

Uredništvo
27. februar 2024

Roberto De Zerbi (Foto: Getty Images)

Thomas Tuchel bo poleti zapustil trenersko klop Bayerna. Že danes se z nemškim velikanom povezuje kar nekaj zanimivih imen, še največkrat pa sta v središču špekulacij Xabi Alonso ter Roberto De Zerbi. Prvi se je pri Bayer Leverkusnu izkazal za morda celo največjega trenerskega talenta novega vala in je na dobri poti, da letos osvoji naslov prvaka v Bundesligi.

Poleg tega je Alonso pred leti igral za Bayern, zato določena povezava na tej relaciji že obstaja. Toda tudi v Liverpoolu bodo tako razmišljali.

Jürgen Klopp bo letos poleti zapustil kultni Anfield, navijači pa najbolj navijajo za prihod Xabija Alonsa, ki je pri Liverpoolu nekoč kot igralec preživel zelo uspešno obdobje. Zanimivo je, da se oba omenjena kluba povezuje tudi s cenjenim italijanom De Zerbijem.

De Zerbi trenutno sedi na klopi Brightona, kjer opravlja odlično delo in zdi se, da bo v bližnji prihodnosti dobil priložnost v večjem klubu.

Morda bo to kar Bayern. Nemški mediji poročajo, da naj bi novopečeni športni direktor kluba Max Eberl zelo navijal za prihod 44-letnika De Zerbija, ki pri Brightonu goji zelo všečen slog nogometa, pridno razvija mlade igralce in dosega več kot solidne rezultate; v prejšnji sezoni je ekipo popeljal do 6. mesta v Premier League, njihove najboljše uvrstitve.

Ne gre spregledati še tega, da ima priljubljeni De Zerbi v pogodbi vstavljeno odkupno klavzulo.