Naslednji evropski tekmec Celja je trepetal: Slovanu je kožo rešil igralec, ki je igral v osmini finala Eura proti Angliji

Slovan iz Bratislave je šele v zadnjih minutah strl odpor prvaka Severne Makedonije in si zagotovil prednost pred povratno tekmo.

Uredništvo
11. julij 2024

Juraj Kucka (Foto: Posnetek zaslona)

Nogometaši Celja se po včerajšnji zmagi v Talinu že lahko ozirajo proti drugemu krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov in se pričnejo miselno pripravljati na obračun, ki bi v primeru uspeha že zagotavljal vsaj uvrstitev v skupinski del konferenčne lige.

Njihov tekmec bo zmagovalec obračuna med Slovanom iz Bratislave ter Strugo iz Severne Makedonije, prva tekma v Bratislavi pa je favoriziranemu Slovanu nakopala kar nekaj preglavic.

Slovan je z zadetkoma veteranov Vladimirja Weissa in Roberta Maka povedel z 2:0, nato pa je Struga uspela izenačiti in je imela vse do končnice tekme odlično izhodišče pred povratno tekmo.

V izdihljajih tekme je odgovornost nase prevzel Juraj Kucka, ki je še pred enajstimi dnevi začel tekmo osmine finala evropskega prvenstva med Slovaško in Anglijo. Kucka je v 85. in 91. minuti dosegel dva zadetka in bržčas poskrbel, da bo Slovan zares tekmec Celja v drugem krogu kvalifikacij.

Zadetke s tekmo med Slovanom in Strugo si lahko ogledate na priloženi povezavi.