Nasveti Umtitiju: Ne slepi se, ko imaš etiketo, moraš oditi iz kluba

Nekdanji soigralec Samuela Umtitija pri Lyonu je prepričan, da bi moral Francoz bolje razumeti svoj status v moštvu Barcelone.

Uredništvo
12. februar 2022, 9:49

Samuel Umtiti (Foto: Getty Images)

Francoski branilec Samuel Umtiti je pred tedni podpisal novo pogodbo z Barcelono, ta pa je v prvi vrsti trik, s katerim je klub instantno uspel znižati plačno maso in pridobil nekaj več manevrskega prostora pri registraciji novih igralcev. Umtiti se je z Barcelono namreč dogovoril, da mu bo celoten znesek po pogodbi izplačala v več letih, vendar pa to še vedno ne spreminja dejstva, da v klubu nanj ne računajo in da bo bržčas Umtiti ob prvi priložnosti zapustil klub.

Njegov nekdanji soigralec v Lyonu Sergi Darder, dandanes član Espanyola, meni, da bi Umtiti moral sam bolje oceniti svoj položaj v klubu.

"Ljudje vidijo igralca, ki ima v zadnjih dveh letih težave, a ljudje v samem klubu mi pravijo, da dobro trenira in da je še vedno na enaki ravni kot nekoč."

"Težava je sledeča: ko nekoč dobiš etiketo, postane težko. Kaj storiti, ko dobiš etiketo težavnega igralca? Odidi čim prej, ker se je ne boš znebil," je Umtitiju svetoval Darder.