Natančno leto dni kasneje: Almir Sulejmanović se vrača na staro delovno mesto

Točno leto dni po precej polemični odstavitvi se Almir Sulejmanović vrača v njemu najbolj domače okolje. Zaupana mu je bila naloga, da popravi močno načet ugled velenjskega Rudarja.

Uredništvo
29. julij 2020, 9:37

Almir Sulejmanović je z Rudarjem podpisal triletno pogodbo. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Kaj vse se lahko zgodi v letu dni. Almir Sulejmanović je 29. julija lani, torej točno leto dni nazaj, presenetljivo zapustil trenerski stolček Rudarja, njegovemu odhodu pa naj bi botroval spor s tedanjim športnim direktorjem Marijanom Pušnikom, ki je nedolgo zatem tudi sam moral zapustiti klub. Ker je Sulejmanović sezono pred tem Velenjčane obdržal v prvi ligi in je kot igralec v velenjskem moštvu dolgo časa nosil kapetanski trak, je njegov odhod sprožil veliko nejevolje, notranje razprtije pa je drago plačal tudi klub, ki v nadaljevanju sezone nikakor več ni našel poti iz padajočega brezna in je v drugo ligo izpadel na sramoten način brez ene same zmage v 36 prvenstvenih krogih.

Iz vodstva Rudarja so sporočili, da dosedanji trener moštva Domen Beršnjak zapušča klub, njegovo mesto pa bo zasedel 42-letni Sulejmanović, ki je pred povratkom v Velenje opravljal vlogo pomočnika Maura Camoranesija v Sežani. Sulejmanović je dobil dolg mandat za reševanje načetega ugleda velenjskega kluba, saj je z Rudarjem podpisal pogodbo vse do leta 2023.
 
adplus-dvertising