Navijači Brescie so po stadionu lovili predsednika kluba, skrivati se je moral kar v slačilnici

Navijači v Lombardiji imajo dovolj. Sodu je dno izbil gladek poraz proti Genoi, predsednik Massimo Cellino se je bil primoran skrivati v slačilnici.

Uredništvo
18. marec 2023, 6:46

Massimo Cellino velja za enega najmanj priljubljenih klubskih predsednikov v Italiji. (Foto: splet)

Po porazu z 0:3 proti Genoi je danes v Brescii izbruhnila napetost, ultrasi so besno iskali predsednika Massima Cellina, ki se je moral skrivati na stadionu. Lombardijci so po 30 tekmah na dnu lestvice Serie B in na zadnjih 16 tekmah niso okusili zmage, zaradi česar se nad klubom zgrinjajo izjemno negativni oblaki. Prizori so se zanetili malo pred koncem devetdesete minute. Tedaj se je tribuna Curva Nord pričela hitro prazniti.  

Na stotine navijačev Brescie se je odpravilo na trg, za glavno tribuno, kjer so skandirali sočne pesmi in slogane usmerjene proti predsedniku kluba Massimu Cellinu. Nekateri navijači pa so šli še korak dlje in Cellina celo iskali po stadionu, ta se je moral v izogib konfrontaciji z besnimi navijači skriti kar v slačilnici in ne gre pričakovati, da se bo situacija kaj kmalu pomirila, vse skupaj zdaj namreč traja že dlje časa.

Massimo Cellino je med navijači zelo nepriljubljen, že februarja pa si še zdaleč ni pomagal z izjavo, kjer je dejal, da so navijači Brescie okoli kluba ustvarili nasilno in napeto okolje, ter da se to ne bo več dolgo dogajalo, saj da bo osebno poskrbel za tovrstne navijače. “Ni potrebe, da me napadate. Ustvarjeno je bilo vzdušje strahu in ta nemir bom čimprej odpravil,” je nepriljubljeni Massimo Cellino povedal letošnjega februarja.