Navijači Cityja se jezijo nad izjavo Pepa Guardiole

Po sredini tekmi skupinskega dela lige prvakov med Leipzigom in Cityjem je Pep Guardiola pokomentiral dejstvo, da štadion Etihad še zdaleč ni bil poln, navijači Cityja pa so bili nad izjavo svojega trenerja močno užaljeni.

Uredništvo
17. september 2021, 10:14

Pep Guardiola je z izjavo razočaral navijače svojega kluba. (Foto: /)

Iz uradnega kluba navijačev Manchester Cityja so trenerju ekipe Pepu Guardioli sporočil, naj se raje drži svojega trenerskega dela, potem ko je po tekmi lige prvakov proti RB Leipzigu pokomentiral na tisoče prostih mest na štadionu Etihad.

Španski strokovnjak je po visoki zmagi proti Leipzigu izjavil, da je presenečen nad dejstvom, da štadion Etihad sprejme približno 54.000 obiskovalcev, sredino tekmo skupinskega dela lige prvakov pa si je v živo ogledalo zgolj 38.000 navijačev.

Navijači Manchester Cityja so bili nad besedami svojega trenerja močno razočarani, iz uradnega kluba navijačev Cityja pa so že podali izjavo, kjer svojemu trenerju svetujejo, da naj se drži svojega dela. 

"Pep ne razume, da nimajo vsi navijači časa v sredo zvečer, da bi si tekmo ogledali v živo. Morda morajo poskrbeti za svoje otroke in nimajo časa. Še vedno obstajajo težave povezane s pandemijo. Ne vem, zakaj je to izjavil. Gre za najboljšega trenerja na svetu in bolje bi bilo, da bi se ukvarjal s svojim delom.”

Manchester City že v soboto čaka naslednja preizkušnja, v Premier League se bodo pomerili z Southamptonom. Kevin Parker, vodja navijaškega kluba Manchester Cityja, pa ne dvomi, da bo Etihad v soboto nabito poln.

“Na zadnjih dveh domačih tekmah v Premier League je bil naš štadion povsem poln in enako pričakujemo tudi proti Southamptonu. Mislim, da v klubu nihče ne bi smel dvomiti o zvestobi navijačev. To nas zelo frustrira,” je povedal Parker.