Navijači Hajduka znova sanjajo: Želja za trenersko klop je Paolo Sousa!

Na Hrvaškem so se razširile govorice, da naj bi želelo vodstvo Hajduka na položaj trenerja imenovati slovitega Portugalca Paola Souso.

Uredništvo
21. maj 2024

Paolo Sousa (Foto: Getty Images)

Hajduk je v letošnji sezoni ostal brez lovorik, predvsem pa so utonile iluzije, da se bo splitski klub z odmevnimi okrepitvami kova Ivana Perišića in Josipa Brekala po skoraj dvajsetih letih vrnil na vrh hrvaškega nogometa.

Hajduk ni zaostal le za svojim večnim rivalom Dinamom, temveč ga je v domačem prvenstvu krepko prekosila tudi Rijeka, športni polom pa je že odnesel predsednika Lukšo Jakobušića, športnega direktorja Mindaugasa Nikoličiusa in trenerja Mislava Karoglana.

V novi sezoni se obeta prevetritev, hrvaški mediji pa poročajo, da bo vlogo športnega direktorja zasedel kar aktualni član moštva Nikola Kalinić, sicer dolgoletni hrvaški reprezentant in nekdanji član velikih evropskih klubov kot so Milan, Atletico ali Fiorentina.

Kalinić naj bi že pričel plesti svojo mrežo, vanjo pa želi ujeti nikogar drugega kot 53-letnega portugalskega stratega Paola Souso, ki ima za hrvaške razmere zelo impresiven trenerski življenjepis.

Sousa, sicer nekdanji nogometaš Dortmunda in Juventusa, je vodil QPR, Swansea City in Leicester City, kasneje deloval na Madžarskem pri Videotonu, v Švici pri Baslu in v Izraelu pri Maccabiju Tel Aviva, med letoma 2015 in 2017 pa je treniral tudi Fiorentino, pri kateri se je spoznal prav z zgoraj omenjenim Kalinićem.

Sousa je tudi po odhodu iz Firenc opravljal vrsto trenerskih služb, saj je bil trener Bordeuxa, brazilskega velikana Flamenga, bil pa je tudi selektor poljske reprezentance. Njegova zadnja službas je bila v Italiji, kjer je po seriji slabih rezultatov hitro ostal brez službe pri Salernitani.