Navijači obračajo hrbet Lewandowskemu: 50 golov in šele tretje mesto v izboru za naj igralca sezone

Navijači Bayerna so izbirali najboljšega igralca sezone 2021/22, strelec kar 50 zadetkov Robert Lewandowski pa je izbor končal komaj na tretjem mestu.

Uredništvo
28. junij 2022, 3:50

Bayern Munchen (Foto: Getty Images)

Navijači Bayerna tradicionalno vsako leto izbirajo najboljšega igralca sezone, v zadnjih dveh letih pa je bil izbor precej monoton, saj je Robert Lewandowski s svojimi goli preprosto tako izstopal, da ni mogel imeti pravega konkurenta.

Tudi v minuli sezoni je Lewandowski nadaljeval v istem ritmu, saj je v vseh tekmovanjih dosegel kar 50 zadetkov, dogodki po koncu sezone pa so očitno vplivali tudi na izbor, saj je Poljak na njem zasedel šele tretje mesto.

Največ, kar 26 odstotkov, glasov so navijači namenili Thomasu Mullerju, ki ima za seboj izvrstno sezono, v kateri je prispeval kar 22 asistenc. Na drugo mesto se je zavihtel mladi up Jamal Musiala, ki je prejel 19 odstotkov glasov, upornik Lewandowski pa je bil z 18 odstotki na koncu šele tretji.

Medtem ko se Lewandowski v zadnjem mesecu trudi vodstvu Bayerna na vsak način dopovedati, da je njegovo poglavje v Munchnu zaključeno, je Muller maja letos podaljšal pogodbo s klubom do leta 2024.