Navijači so bili v ekstazi, a sledil je hladen tuš: Zidane ni niti blizu klopi Bayerna

Španski mediji so danes v svet poslali močno informacijo, da naj bi Zinedine Zidane prevzel trenersko mesto pri Bayernu. Hitro se je na Bavarskem razširila navijaška ekstaza, ki ni trajala dolgo.

Uredništvo
19. april 2024

Zinedine Zidane še ni kandidat za trenersko mesto Bayerna. (Foto: Getty Images)

Nemški nogometni svet danež živi zelo razgiban petek. Zjutraj je odjeknila potrditev, da je Nemška nogometna zveza podaljšala pogodbo s selektorjem Julianom Nagelsmannom vsaj do svetovnega prvenstva 2026.

Kot posledica je hitro postalo jasno, da nič ne bo z napovedano vrnitvijo Juliana Nagelsmanna na klop Baxerna, kjer bodo po koncu sezone morali najti menjavo za Thomasa Tuchela, ki bo zapustil trenutno delovno mesto.

Španski Mundo Deportivo je poročal, da je Zinedine Zidane že dal soglasje k imenovanju za trenerja Bavarcev in nemudoma se je med navijaško srenjo razširila epidemija vzhičenosti in navdušenja. Zidane namreč velja za uspešnega stratega, na katerega se lovorike lepijo, kar je dokazal predvsem na klopi madridskega Reala.

A hitro je sledil hladen tuš. Dobro informiran novinar Skya Florian Plettenberg namreč trdi, da trditev Špancev niti približno ne drži.

Nemec je sporočil, da Zidana sploh ni na spisku Bayernovih potencialnih trenerjev, saj so bili v klubu prepričani v vrnitev Nagelsmanna, zdaj pa bodo morali šele začeti iskati alternativo.