Davide Santon spet pri Nerazzurrih

Nazaj po štirih letih

Italijanski bočni nogometaš Davide Santon se vrača domov. Nekdanji član Interja je potrdil slovo od Newcastle Uniteda in hkrati dodal, da bo po novem spet igral za Nerazzurre.

Anže Zajič
2. februar 2015, 10:30

Foto: Getty Images

Tik pred zaključkom zimskega trgovanja je Inter v svoje vrste pripeljal nogometaša, ki je že nosil črno-modri dres. Na San Siro se vrača Davide Santon, nekoč eden najbolj nadarjenih bočnih nogometašev v Evropi, ki pa je v zadnjem času več ali manj stagniral v Angliji. Kot član Newcastle Uniteda je v tej sezoni odigral vsega eno tekmo, priložnost je dobil v pokalu. Skupno je za NUFC v štirih sezonah zbral 94 nastopov, sedaj se bo spet poskušal dokazati tam, kjer se je zanj vse začelo.
 
"Življenje je nenavadno. Nikdar si nisem mislil, da se bom vrnil. Zahvaljujem se Newcastle Unitedu in vsem navijačem. Skupaj smo preživeli precej lepih stvari. Klub in mesto bosta vedno ostala v mojem srcu. Sedaj začenjam novo avanturo. Vesel sem, ker se vračam k Interju. Tam sem začel kariero in doživel marsikaj lepega," se je od Otoka poslovil 24-letnik. Ob tem je zanimivo, da je Santos po slovesu od Interja večkrat javno poudaril, da nikdar ni navijal za Nerazzurre in dodal, da je bil njegov prvi klub vedno AC Milan...