Ne bo podcenjevanja, Dalić z najmočnejšo postavo v Ljubljano: Pričakujem motivirane Slovence

Hrvaški selektor Zlatko Dalić poudarja, da je Slovenija čvrsta ekipa, ki bo zagotovo motivirana za tekmo s podprvakom sveta.

Uredništvo
22. marec 2021, 11:08

(Foto: /)

Hrvaška situacija ta mesec, ko gre za začetek oziroma prvi del kvalifikacijskega ciklusa za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2022, je ravno obratna od slovenske. Hrvaška ima nekaj več problemov z igralci (COVID-19, poškodbe), a zato precej bolj ugoden razpored tekem od Slovenije. Prva bo za Hrvate najtežja od marčevskih treh, gostujejo namreč v Ljubljani, nato pa sledita domači tekmi proti Cipru in Malti. Hrvaška bo, jasno, favorit na vseh treh tekmah. 

V hrvaški reprezentanci je prišlo do nekaterih sprememb. Ante Rebić je odpadel zaradi poškodbe, prav tako Bruno Petković. Presenetljva vest pa prihaja iz Milana, igralca Interja Marcelo Brozović in Ivan Perišić namreč zapuščata mehurček Interja, pri katerem beležijo več izbruhov okužbe s koronavirusom. 

Selektor Zlatko Dalić fokus zaenkrat drži na Sloveniji.

"Naša prva tekma bo proti najtežjemu nasprotniku v tem delu kvalifikacij. Naš cilj je jasen, hočemo v Katar. Potrebujemo točke. Pomembno je, da dobro začnemo. Pričakujem resnost, motiviranost, samo takšni lahko pridemo do rezultata," je na današnji tiskovni konferenci dejal Zlatko Dalić. 

"Ne bo lahkih tekem. Vsako tekmo moramo začeti maksimalni. Izjemno cenim Matjaža Keka. Slovenijo je dobro spravil v red. Kompaktni so, lani niso izgubili tekme, prejeli so le nekaj golov. Favoriti smo. Imajo nevarne igralce. Enega najboljših vratarjev na svetu Jana Oblaka, Josipa Iličića, ki igra spredaj po desni strani, vedno lahko naredi višek. So visoka ekipa, agresivni so. Pričakujem težko tekmo. Pokazati moramo pravi obraz in iti na zmago," je dodal hrvaški selektor in poudaril, da je Hrvaška favorit, ki od te vloge ne beži. 

Pričakuje motivirano Slovenijo.

"Pričakujem motivirano Slovenijo. Sosedi smo. Vsem smo izziv, podprvaki sveta smo. Proti Madžarski smo izgubili, pa smo vodili, to naj nam bo opomin. Gremo v tekmo z najmočnejšo postavo."
 
adplus-dvertising