Ne le na igrišču, nogometaši najbolje služijo tudi na družbenih omrežjih

Navadni smrtniki si težko predstavljamo vsote, ki jih najboljši športniki služijo s kazanjem svojih kakovosti na igriščih. Če pa k temu dodamo še zaslužek z obstranskimi dejavnostmi, ki jih uporabljamo vsi, je celotna slika še toliko bolj abstraktna.

Uredništvo
19. februar 2021, 10:52

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

Na seznamu 20 najbolje plačanih športnikov na družbenih omrežjih v letu 2021 prednjačijo nogometaši. Vsote, ki jih za objavo prejmejo svetovni superzvezdniki, so enormne in za navadnega smrtnika popolnoma nepredstavljivi.

Na prvem mestu je Cristiano Ronaldo, ki z eno objavo na platformi Instagram zasluži 1,25 milijona dolarjev. Portugalec je tudi prvi na svetu, ki je prišel do meje 500 milijonov sledilcev na Instagramu, Twitterju in Facebooku.

Tudi drugo in tretje mesto pripadata nogometašema. Ronaldu sledi Lionel Messi, ki na objavo zasluži 374,662 dolarjev manj od Portugalca, a ima tudi 77 milijonov sledilcev manj. Sledi še Neymar, čigar objava je vredna 703,649 dolarjev.

18 od 20 največjih zaslužkarjev na družbenih omrežjih je nogometašev, poroča Bonus Finder. Mednje sta se uvrstila le košarkarja iz lige NBA LeBron James in Steph Curry.
 
adplus-dvertising