Neapelj v solzah, tisoči navijačev bodo pred podobami umrlega kralja bedeli celo noč

Ulice Neaplja so se napolnile s tisoči navijači Napolija, ki so se z baklami v rokah zbrali pred najbolj znamenitimi murali, ki upodabljajo ikono mesta, kluba in nogometa Diega Armanda Maradono.

Uredništvo
25. november 2020, 9:39

Foto: /

Diego Maradona je legenda več klubov, z nobenim pa ni bila njegova kariera tako prepletena kot z Napolijem, pri katerem je po mnenju številnih preživel najbolj čudovito obdobje svoje kariere. Maradona je v sedmih letih v Neaplju postal mit, ki še danes daje barvo in ton celotnemu mestnemu utripu. Neapelj je z Maradono slavil in žaloval, še več kot trideset let kasneje pa se ime Maradona v Neaplju izgovarja s posebnim spoštovanjem.

Novica o Maradonini smrti je napolnila ulice mesta na jugu Italije, na tisoče navijačev pa se je zbralo pred najbolj znamenitimi murali z Maradonino podobo. Številni navijači so Maradoni v čast prižigali bakle in sveče, ogromno pa je takšnih, ki bodo v čast največjemu nogometašu v zgodovini prebedeli celo noč.Le nekaj ur po objavi novice o Maradonini smrti je v Neaplju ena glavnih tem pogovorov preimenovanje stadiona, ki je nekoč Maradono nosil na ramenih. Župan Neaplja je takoj izrazil pripravljenost za to, da se stadion preimenuje po imenu argentinske nogometne ikone, enakega mnenja pa je tudi predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis.

"Zagotovo smo pripravljeni resno razmisliti o tem, da bi se stadion preimenoval po Diegu Maradoni," je povedal De Laurentiis.V Neaplju so danes Maradoni v čast prižgali vse luči na stadionu, usoda pa je poskrbela, da bo prvo tekmo na San Paulo po Maradonini smrti odigrala hrvaška Rijeka, ki jo vodi slovenski trener Simon Rožman.


Napoli stadium tonight, lit up in memory of their idol Maradona. pic.twitter.com/iPgahnDWu4

— Piers Morgan (@piersmorgan) November 25, 2020