Negotovi časi za Alberta Riero in Žana Vipotnika: Bordeaux potrebuje 50 milijonov evrov, predsednik noče več dajati svojega denarja

Za Bordeaux je bila letošnja sezona v športnem smislu izrazito neuspešna, zato so na vidiku spremembe, ki ne pomenijo nič dobrega.

Uredništvo
19. maj 2024

Žan Vipotnik (Foto: uradna spletna stran kluba)

Ko velik klub kova Bordeauxa izpade iz elite in se že v prvi sezoni ne uspe ekspresno vrniti med najboljše, to velikokrat predstavlja hudo težavo, zaradi katere je močno ogrožena celotna stabilnost kluba kot takega.

V Bordeauxu so sezono načrtovali z jasnim ciljem – povratek v Ligue 1 – na koncu pa je šestkratni francoski prvak zasedel le dvanajsto mesto, zaradi katerega so v 'zraku' vsi – navijači in pa tudi predsednik kluba Gerard Lopez.

Francoski L'Equipe poroča, da je bil Lopez izrazito kritičen do končnega rezultata v letošnji sezoni, njegova nejevolja pa bi lahko klub pahnila v hude težave, saj omenjeni časnik poroča, da bo moral Bordeaux pred prihodnjo sezoni zagotoviti 50 milijonov evrov. V kolikor tega denarja ne bo uspel zagotoviti, bi kontrolni organ francoske lige, DNCG, klub lahko kaznoval, v najhujšem primeru celo z odvzemom tekmovalne licence za sezono 2024/25.

Lopez načrtuje, da bo del tega zneska pridobil s prodajami igralcev, saj s tega naslova pričakuje med 15 in 20 milijoni evrov. Glede na to, da Žan Vipotnik sodi me igralce z najvišjo tržno vrednostjo v klubu, ne bi bilo prav nikakršno presenečenje, če bi klub zapustil tudi slovenski reprezentant, ki je vb svoji prvi sezoni v francoskem nogometu zabil deset zadetkov.

Navijači menijo, da je Lopez eden od glavnih krivcev za trenutno situacijo, o čemer priča tudi transparent, ki so ga Lopezu namenili na zadnji domači tekmi: 'GL: če klub rešuješ tako, da ga vodiš v katastrofo, ne moreš biti mesija'.

Lopez naj bi se v prihodnjih tednih tako ukvarjal predvsem z iskanjem svežega kapitala, v nasprotnem primeru pa grozi scenarij, da bo klub, v katerem je prvič zasijal Zinedine Zidane, padel na eno najnižjih točk v svoji zgodovini.