Nekaj je bilo v zraku: Včeraj smo pospremili najhitrejša gola v zgodovini reprezentančnega nogometa!

Nemčija je včeraj proti Franciji povedla že v sedmi sekundi srečanja. Toda sosednji Avstriji je uspelo gol proti Slovakom doseči celo še prej.

Uredništvo
24. marec 2024

Christoph Baumgartner (Foto: Getty Images)

Nor večer v reprezentančnem nogometu sta sinoči še najbolj zaznamovali Avstrija in Nemčija. Nemci so že z zmago nad Francijo (2:0) presenetili in svojim podpornikom vlili nekaj upanja za poletni EURO, še bolj pa je presenetil Florian Wirtz, ki je za vodstvo zadel v sedmi sekundi! Nemci so takoj odigrali dolgo podajo, Wirtz pa se je izkazal z bombo z razdalje.

Zgodaj v drugem polčasu je Kai Havertz zadel za 2:0 in Francija se po tem ni uspela pobrati, Nemci so se veselili lepe zmage nad favoritom.

Bizarno pa je bilo tudi na obračunu Avstrije in Slovaške, kjer je Christoph Baumgartner zadetek dosegel še sekundo prej od Wirtza, naši sosedje so povedli že v šesti sekundi! Avstrija je akcijo odigrala drugače kot Nemčija. Baumgartner se je takoj po žvižgu podal v prodor, potem pa je tudi on sprožil z velike razdalje in presenetil slovaškega čuvaja mreže.

Tudi Avstrija je zmagala z 2:0, v zaključku tekme je zadetek prispeval Andreas Weimann. Pospremili smo torej najhitrejši in drugi najhitrejši zadetek v zgodovini reprezentančnega nogometa. Prav neverjetno je, da sta se oba zgodila na isti večer.