Nekdanji branilec Arsenala se sprašuje, zakaj je Ben White stal več kot Raphael Varane

Nekdanji francoski reprezentant in branilec Arsenala nikakor ne more razumeti, da je njegov nekdanji klub za usluge Bena Whitea plačal skoraj 60 milijonov evrov odškodnine, na drugi strani pa je Manchester United za precej nižji znesek pripeljal svetovnega prvaka.

Uredništvo
24. september 2021, 9:59

William Gallas se sprašuje, zakaj je Arsenal odštel skoraj 60 milijonov evrov za branilca iz Brightona. (Foto: Getty Images)

Legenda Arsenala in dolgoletni francoski reprezentančni branilec, William Gallas, pravi, da ne razume, zakaj so topničarji v poletnem prestopnem roku odšteli približno 60 milijonov evrov odškodnine, da so se okrepili z občasnim angleškim reprezentantom iz Brightona.

Ben White so po njegovem mnenju doslej namreč ni izkazal, Gallasa pa na drugi strani očitno navdušuje rojak Raphael Varane, ki je nedavno iz Real Madrida prestopil v Manchester United – rdeči vragi pa so zanj odšteli okoli 20 milijonov evrov manj, kot je Arsenal stal Ben White.

“Težko razumem, zakaj je Ben White stal 58 milijonov evrov. Gre za nogometaša, ki se na najvišjem nivoju še ni izkazal. Na drugi strani pa je Manchester United za zgolj 40 milijonov evrov iz Real Madrida pripeljal svetovnega prvaka in enega najboljših branilcev na svetu. Mi zna kdo to razložiti? Morda zato, ker je Anglež? Raphael Varane je na višjem nivoju kot White, ki je še mlad in se še ni dokazal,” je uvodoma povedal nekdanji nogometaš Arsenala, Tottenhama, Chealseaja in Marseilla.

“Po kakšni logiki je bila njegova odškodnina upravičena? Fanta ne poznam, ga pa spoštujem. Verjamem, da bo postal odličen branilec – zaenkrat pa tega še ni dokazal. Pravzaprav omenjenih branilcev sploh ne gre primerjati. Tega ne pravim zgolj zato, ker je Varane moj rojak. Raphael je prispel iz Real Madrida in ne, z vsem spoštovanjem, iz Brightona,” je povedal 44-letni nekdanji branilec, ki je svojčas za Arsenal zbral več kot 140 nastopov.