Nekdanji član Chelseaja je prepričan, da so Londončani naposled našli novega Petra Čecha

Nekdanji vezist Chelseaja John Obi Mikel je poln hval na račun srbskega vratarja Đorđeja Petrovića.

Uredništvo
26. februar 2024

Đorđe Petrović (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Chelsea je v finalu ligaškega pokala po težki in dolgi borbi moral priznati premoč Liverpoolu, kar pomeni, da bodo Londončani še eno sezono sklenili brez osvojene lovorike. To upoštevajoč formo moštva v prvenstvu ni presenečenje, ob številnih težavah pa se v nekaterih segmentih ekipe kažejo lepi obeti za prihodnost, del katere bo kot kaže tudi odlični srbski vratar Đorđe Petrović.

Nekdanji vezist Chelseaja John Obi Mikel je mnenja, da je Chelsea po dolgem času našel vratarja, ki lahko postane legitimni naslednik nepozabnega Petra Čecha.

"Z vsem dolžnim spoštovanjem do Roberta Sancheza, ki je fantastičen vratar, a Đorđe Petrović je tisti pravi. Po vsaki obrambi deluje tako umirjeno in sigurno. Ko v vratarju vidiš takšno mirnost, si tudi ti kot igralec bolj miren. Takšen učinek je imel na nas Petr Čech. Vem, da so to velike besede, vendar pa verjamem v to, da lahko Đorđe Petrović postane novi Petr Čech tega kluba," je povedal Obi Mikel.

Chelsea je imel po slovesu Čecha sicer nekaj odličnih vratarjev, vendar pa nihče vsaj v smislu kontinuitete v klubu ni uspel pustiti takšnega pečata. Thibaut Courtois je prestopil v Real iz Madrida, Edoard Mendy je po sanjskem letu 2021 precej padel v formi, Španec Kepa pa predvsem upoštevajoč zajetno odškodnino velja za neposrečen nakup.