Nekdanji čudežni deček Alen Halilović brez kluba trenira v Zaprešiću

Nekdanji veliki up hrvaškega nogometa Alen Halilović je dosegel novo dno. Trenutno je brez kluba, kondicijo pa vzdržuje pri hrvaškem drugoligašu Interju iz Zaprešića.

Uredništvo
3. november 2020, 1:12

Alen Halilović trenutno trenira pri hrvaškemu drugoligašu Interju iz Zaprešića. (Foto: Getty Images)

Alen Halilović je pri 16 letih prodrl v prvo ekipo zagrebškega Dinama in hitro postal ne le hrvaška, temveč kar evropska nogometna senzacija. Glas o 'hrvaškem Messiju' je bil tako močan, da ga je že kmalu po debiju v majici Dinama kupila slovita Barcelona, po selitvi v Španijo pa je njegova zvezda hitro in pospešeno pričela bledeti.

Hitro se je izkazalo, da Halilović ni iz testa za klub kova Barcelone, nato pa je precej pogosto menjaval klube, saj je kasneje igral še za Sporting iz Gijona, Hamburg, Las Palmas, Milan, Standard iz Liega in nazadnje Heerenveen. Pri Heerenveenu je igral kot posojen igralec Milana, po izteku pogodbe pa je ostal brez kluba, saj Milan z njim ni želel podaljšati sodelovanja, Heerenveen pa ga ni želel zadržati v svojih vrstah.

Halilović danes pri 24 letih nima kluba, hrvaški mediji pa poročajo, da trenutno na primerno ponudbo čaka doma na Hrvaškem, kjer se udeležuje treningov drugoligaša Interja iz Zaprešića.