Nekdanji golgeter Olimpije in kralj slovenskih strelcev je doživel razočaranje, hrvaški prvoligaš se mu je odpovedal

Svojčas je bil velik talent hrvaškega nogometa med d rugim je bil tudi projekt splitskega Hajduka, a kasneje se je kariera odvila v drugo smer. Ante Vukušić je spet v iskanju novega delodajalca.

Uredništvo
5. julij 2024

Ante Vukušić je v dresu Olimpije postal najboljši strelec slovenske lige. (Foto: pigac.si)

Še kot najstnik je debitiral v dresu splitskega Hajduka in hitro je začaral vso nogometno Hrvaško. Dokazal je kakovost in velik potencial, s tem pa si je prislužil tudi bogat prestop v Serie A, ko je Pescara zanj odštela štiri milijone evrov odškodnine.

A pravega preskoka nikoli ni bilo. Ko je Ante Vukušić dobil priložnost, je ni znal izkoristiti, pa tudi poškodbe so terjale svoj davek. Kariero je skušal oživeti v Bosni in Hercegovini, še najbolj pa mu je to uspelo v ljubljanski Olimpiji, ko je v sezoni 2019/2020 dosegel 26 golov in postal najboljši strelec slovenskega prvoligaškega prvenstva.

Na krilih tega dosežka je odšel v Romunijo, kjer se ni znašel, takisto se je hitro zaključila zgodba v srbski Kolubari, da bi kasneje svoj mir našel s povratkom v domovino. Varaždin se je zdel kot idealna destinacija za to, pa tudi začetek je bil zelo obetaven.

Po polovici sezone pa je Sinjski diamant tudi tam postal odveč in ni več dobil prave minutaže. Vse je dišalo po tem, da bo tudi v Varaždinu postal višek, njegovi strahovi pa so se zdaj uresničili.

Vodilni možje kluba so mu namreč sporočili, da nanj ne računajo v prihajajoči sezoni, obe strani pa sta tudi že potrdili, da je prišlo do prekinitve pogodbe, ki bi sicer veljala do poletja 2025.