Nekdanji nemški reprezentant izbral popoln klub za Kaija Havertza

Mladi zvezdnik Bayerja iz Leverkusna Kai Havertz postaja eno najbolj vročih imen evropskega nogometa. Želijo ga vsi velikani, dolgoletni nemški reprezentant pa je mladeniču izbral klub, ki bi bil zanj naravnost idealen.

Uredništvo
19. maj 2020, 9:31

Foto: Getty Images

Dvajsetletni biser nemškega nogometa Kai Havertz bo zelo kmalu pred zelo pomembno odločitvijo. Njegove predstave pri Leverkusnu so tako impresivne, da je zanimanje največjih evropskih klubov samoumevno, dolgoletni nemški reprezentant in član Bayerja Jens Nowotny pa Havertzu svetuje, naj odločitev sprejme predvsem na podlagi športnih kriterijev, po katerih je zanj najbolj primeren klub – Borussia iz Dortmunda.

Čeprav je veliko vprašanje, ali bi si Dortmund igralca njegovega kova sploh lahko privoščil, Nowotny meni, da bi v Dortmundu Havertz lažje postal velika zvezda evropskega nogometa kot v Liverpoolu ali v Bayernu iz Munchna.

"V Bayernu bi se lahko razvijal, vendar bi si najprej moral izboriti svoje mesto. V nekaterih klubih je to precej težaven proces. Za mladega igralca je Borussia iz Dortmunda boljša izbira, saj menim, da ponuja najboljše možno okolje za razvoj,"
je povedal Nowotny, ki je sicer tudi mnenja, da se Havertzu s prestopom nikamor ne mudi in da ima že v trenutnem okolju vse možnosti za to, da postane eden najboljših igralcev v ligi.

"Še eno leto v Leverkusnu mu zagotovo ne bi škodilo. Za njegov osebni razvoj bi bilo pomembno, da še nekaj časa ostane v okolju, v katerem se počuti domače. V Leverkusnu je že deset let in napredek je več kot očiten. Naslednji korak bo zelo, zelo pomemben. Mora si postaviti vprašanja kot so: je klub, ki me želi, primeren tudi če se bo zamenjal trener? Ali želi zaigrati za klub, v katerem bodo od njega takoj pričakovali učinek in ga obravnavali kot izdelanega igralca?"
loading...