Nekdanji nesojeni trener Rudarja Milovan Rajevac bo zopet vodil Gano

Srbski trener je po dveh letih mirovanja vendarle našel novo zaposlitev. Milovan Rajevac se vrača tja, kjer je preživel najlepše trenutke svoje trenerske kariere.

Uredništvo
24. september 2021, 8:43

Milovan Rajevac bo po dveh letih brez dela znova sedel na klop Gane. (Foto: Getty Images)

67-letnega srbskega strokovnjaka se v Sloveniji spomnimo predvsem po nekajdnevni epizodi pri Rudarju iz Velenja leta 2016. Milovan Rajevac je tedaj prevzel vajeti velenjskega kluba in bil predviden kot velik ulov za tedanjega prvoligaša. Rajevac je s svojim novim klubom začel priprave na novo tekmovalno sezono, deset dni po prihodu v Slovenijo pa je ob dobri ponudbi reprezentance Alžirije Velenje tudi hitro zapustil.

Nekdanji branilec je Alžirijo vodil eno leto, potem pa je sedel še na klop reprezentance Tajske. Na tej je zdržal dve leti, od leta 2019 dalje pa je bil brez dela. Zdaj je ta izkušeni srbski strokovnjak vendarle dočakal novo priložnost za delo – sprejel je namreč ponudbo reprezentance Gane, katero je v preteklosti že vodil. To je bilo v obdobju med letoma 2008 in 2010, tedaj je Gana pod vodstvom Rajevaca nastopila tudi v izločilnih bojih svetovnega prvenstva in se skoraj uvrstila v polfinale tekmovanja.

Nekdanji trener Crvene Zvezde je sicer v preteklosti vodil tudi Vojvodino, Al-Ahli in reprezentanco Katarja.