Nekdanji nogometaš Barcelone se je sredi tekme stepel, posledično je bil aretiran

Upokojeni argentinski branilec, ki s trenerske klopi vodi Argentinos Juniors, se je sredi tekme znašel v pretepu s trenerjem nasprotne ekipe. Posredovala je policija.

Uredništvo
3. julij 2022, 11:52

Gabriel Milito je za Barcelono nastopal med letoma 2007 in 2011. (Foto: Getty Images)

Gabi Milito je bil prejšnji teden v rodni Argentini aretiran zaradi pretepa med nogometno tekmo. Nekdanji branilec Barcelone je na srečanju med njegovim Argentinos Juniors in Cordobo izgubil živce in se s pestmi lotil člana trenerskega štaba nasprotne ekipe. Militu je kri zavrela po približno uri tekme, tedaj se je pritožil na sodniško odločitev, v štabu Cordobe pa so ga na podlagi tega menda glasno kritizirali. 
 
Predvsem so Milita zmotile besede Facunda Garceaje, omenjena akterja sta potem obračunala tudi s pestmi. Glavni sodnik srečanja Silvio Trucco je sicer obema pokazal rdeči karton in ju poslal z roba igrišča, toda to ju ni ustavilo. Milito je Garceaji zadal nekaj udarcev po obrazu, potem pa ju je končno pristojna varnostna služba uspela ločiti. Na dogodek je prispela policija in Gabija Milita pospremila s prizorišča.  
 
Pripeljan je bil na lokalno policijsko postajo, kjer je moral podati izjavo o nečednih dogodkih, najverjetneje bo za svoje početje kaznovan.