Nekdanji nogometaš Domžal vpoklican v hrvaško reprezentanco!

Dario Melnjak je bil dobro odkritje Domžal in hkrati eden najslabših poslov domžalskega kluba ter velik kiks Olimpije in Maribora. Hrvat je odšel za drobiž, v Turčiji takoj zablestel, zdaj pa postal še reprezentant!

Uredništvo
20. maj 2019

Dario Melnjak je Domžale zapustil za drobiž. (Foto: SPS)

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na prihajajoči kvalifikacijski tekmi proti Walesu. Hrvati imajo ta trenutek kar nekaj težav s poškodbami, zato je moral Dalić narediti nekaj sprememb in del teh sprememb je tudi nogometaš, ki smo ga lahko gledali v 1. SNL.

Dario Melnjak, ki je v Domžalah kazal dobre igre, je namreč prvič vpoklican v reprezentanco! 

"Melnjak je edini levi bočni, ki v zadnjih šestih mesecih igra standardno. Gledali smo ga, pogovarjal sem se z ljudmi iz Turčije. Informacije so pozitivne, zato ga želimo videti. Mislim, da nam lahko pomaga. Verjamem, da nismo zgrešili," je dejal hrvaški selektor. 

Odšel je za drobiž
Melnjak se dobro znajde tako na boku kot tudi na krilu in zares veliko presenečenje je bilo, da ga Domžale niso uspele dobro zavarovati oziroma vsaj dobro prodati. Olimpija in Maribor sta ga spregledala, ujel pa ga je turški prvoligaš Rizespor in ga dobil za vsega 60.000 evrov. Že ob prestopu je bilo marsikomu jasno, da je nogometaš odšel precej pod ceno, saj je kazal dobre igre. V Turčiji je vse skupaj dvignil na še višjo raven, zabil nekaj golov, pošteno dvignil svojo ceno, zdaj pa postal še član reprezentance, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojila drugo mesto. Turki njegovo vrednost danes ocenjujejo na šest milijonov evrov!