Nekdanji prvi strelec slovenske lige je klavno pogorel: Nardin Mulahusejnović je ostal brez kluba

Vodstvo bosanskega Sarajevo je predčasno prekinilo pogodbo s starim znancem slovenskih zelenic Nardinom Mulahusejnovićem.

Uredništvo
22. november 2022, 3:06

Nardin Mulahusejnović (Foto: pigac.si)

Bosanski napadalec Nardin Mulahusejnović je v slovenskem nogometu v majicah Maribora, Kopra in Mure preživel kar štiri leta, v tem času pa je krivulja njegove kariere poskakovala iz enega ekstrema v drugega.

Pri Mariboru se ni uspel uveljaviti, nato je sledil popoln preporod v Kopru, nato pa ponovno sledil zaton pri Muri, ki je zanj na krilih uvrstitve v skupinski del konferenčne lige celo plačala precej visoko odškodnino – neuradno celo 200 tisoč evrov.

Nardin Mulahusejnović je bil v sezoni 2020/21 skupaj z Janom Mlakarjem najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva. Dosegel je 14 zadetkov.


Po odhodu iz Murske Sobote je Mulahusejnović postal novi član bosanskega Sarajeva, s katerim je podpisal pogodbo do leta 2024, danes pa sta obe strani na obojestransko željo sodelovanje prekinili že leto dni in pol pred iztekom.Mulahusejnović je imel za seboj skromno polovico sezone, saj je na 17 nastopih za klub iz bosanske prestolnice dosegel vsega tri zadetke in dodal dve asistenci.